Final del concurs de Tesis en 3 minuts de Campus Iberus

Stefano Lodetti, de la Universitat de Saragossa (Unizar), ha guanyat la final del concurs de tesis en 3 minuts de Campus Iberus, celebrada aquest divendres a la Universitat de Lleida (UdL). El premi està dotat amb 1.000 euros. També s'han atorgat dos accèssits de 600 euros cadascun a Sandra López i Alejandro Quintas, tot dos doctorands d'Unizar. En total han participat 13 finalistes, 10 nois i 3 noies. 

Aquesta iniciativa planteja als investigadors en formació el repte d'explicar el desenvolupament de la seua tesi doctorat en una intervenció limitada de temps, amb un llenguatge senzill, intel·ligible i accessible al gran públic. L'objectiu és atansar aquesta tasca de recerca a la societat i, al mateix temps, inculcar als joves l'interès en la divulgació científica. 

Lodetti ha explicat la seua tesi sobre els supra-harmònics descrivint-los com els personatges dolents d'un còmic, ja que dificulten la distribució d'energies renovables a les xarxes actuals. De tota manera, ha dit, "això són problemes tècnics que es poden solventar". En la seua intervenció ha subratllat que "el més important és la voluntat política" perquè el 100% de la producció energètica sigui de fonts renovables. 

En les semifinals -celebrades a Saragossa i Logronyo el passat octubre- van prendre part 27 doctorands: 15 d'Unizar, 5 de la Universitat Pública de Navarra (UPNA), 4 de la UdL, i 2 de la Rioja. Els finalistes han pogut gaudir d'un taller de tècniques d'oratòria, realitzat el 15 de novembre. En aquesta fase final, hi han participat tretze joves investigadors de les universitats que formen el Campus d'Excel·lència Internacional Iberus: 9 de Saragossa, 2 de la UPNA, 1 de la Rioja i 1 de la UdL. 

El jurat estava compost per el vicepresident executiu de Campus Iberus, Julio Lafuente; la coordinadora del suplement científic Tercer Milenio, de El Heraldo de Aragón, Pilar Perla; el profesor de la UPNA i divulgador científic, Joaquín Sevilla; el director de Comunicació de la UdL, Xavier Moncayo, i el director del diari La Mañana, Ignacio Calvo.

Final del concurs de Tesis en 3 minuts de Campus Iberus

Galeria fotogràfica