DADES GENERALS
UNIVERSITAT COORDINADORA DEL PROGRAMA
Universitat de Lleida
Universitat de Lleida
President: Dr. Carlos Cantero-Martínez (carlos.cantero@udl.cat)
Secretaria: M. Elena González Fandos (elena.gonzalez@unirioja.es)
Llista de membres:
Universitat de Lleida:
Universidad de La Rioja:
Universidad de Zaragoza:
Universidad Pública de Navarra:
Aquest programa de doctorat s'articula al voltant dels tres grans àmbits clàssics agroalimentaris que abasten des de la producció primària a la transformació: Producció Vegetal, Producció Animal i Ciència i Tecnologia d' Aliments, sota una òptica d'intensificació sostenible i en el qual es pretén potenciar activitats inter o multidisciplinàries. Les línies d'investigació que s'indiquen a continuació són desenvolupades per vuit equips de recerca en els quals participen més de 90 doctors de les quatre universitats del Campus Iberus i de quatre institucions de recerca col·laboradores.
PV.1 Bases moleculars, genètiques i fisiològiques del rendiment i de la qualitat
PV.2 Sòls, aigua i medi ambient
PV.3 Sistemes i gestió de la producció i de la qualitat
PA.1 Nutrició i alimentació
Álvarez Rodríguez, Javier | UdL | javier.alvarez@udl.cat |
Balcells Terés, Joaquim | UdL | joaquim.balcells@udl.cat |
Blanco Alibes, Mireia | UNIZAR/CITA | mblanco@aragon.es |
de la Fuente Oliver, Gabriel | UdL | gabriel.delafuente@udl.cat |
Fondevila Camps, Manuel | UNIZAR | mfonde@unizar.es |
Joy Torrensa, Margalida | UNIZAR/CITA | mjoy@cita-aragon.es |
PA.2 Sistemes i gestió de la producció i de la qualitat
Alfonso Ruiz, Leopoldo | UPNA | leo.alfonso@unavarra.es |
Arana Navarro, Ana | UPNA | aarana@unavarra.es |
Bueno Fernández, Mónica | ICVV-UR-CSIC-GR | monica.bueno@icvv.es |
Campo Arribas, M. Mar | UNIZAR | marimar@unizar.es |
Casasús Pueyo, Isabel | UNIZAR/CITA | icasasus@cita-aragon.es |
Celia Resconi, Virginia | UNIZAR | resconi@unizar.es |
Insausti Barrenetxea, Kizkitza | UPNA | kizkitza.insausti@unavarra.es |
María Levrino, Gustavo | UNIZAR | levrino@unizar.es |
Mendizabal Aizpuru, José Antonio | UPNA | jamendi@unavarra.es |
Olleta Castañer, José Luis | UNIZAR | olleta@unizar.es |
Sanz Pascua, Albina | UNIZAR/CITA | asanz@aragon.es, albisanz@unizar.es |
Sarriés Martínez, María Victoria | UPNA | vsarries@unavarra.es |
Soret Lafraya, Beatriz | UPNA | soret@unavarra.es |
Villalba Mata, Daniel | UdL | daniel.villalba@udl.cat |
CTA.1 Millora, optimització i desenvolupament de productes i processos
Altuzarra Casas, Alfredo | UNIZAR | altuzarr@unizar.es |
Arozarena Martinicorena, Iñigo | UPNA | inigo.arozarena@unavarra.es |
Beriain Apesteguia, María José | UPNA | mjberiain@unavarra.es |
Cantalejo Diez, M. Jesús | UPNA | iosune.cantalejo@unavarra.es |
Condón Usón, Santiago | UNIZAR | scondon@unizar.es |
Elez Martínez, Pedro | UdL | pedro.elez@udl.cat |
García Ramos, F. Javier | UNIZAR | fjavier@unizar.es |
González Fandos, M. Elena | UR | elena.gonzalez@unirioja.es |
Ibánez Moya, Francisco Clemente | UPNA | pi@unavarra.es |
Marín Arroyo, M. Remedios | UPNA | remedios.marin@unavarra.es |
Martín Belloso, Olga | UdL | olga.martin@udl.cat |
Motilva Casado, María José | UdL | maria.motilva@udl.cat |
Odriozola Serrano, Isabel | UdL | isabel.odriozola@udl.cat |
Oms Oliu, Gemma | UdL | gemma.oms@udl.cat |
Pagán Tomás, Rafael | UNIZAR | pagan@unizar.es |
Pizarro Martín, Consuelo | UR | consuelo.pizarro@unirioja.es |
Romero Fabregat, Maria Paz | UdL | mariapaz.romero@udl.cat |
Sánchez- Gimeno, Ana Cristina | UNIZAR | anacris@unizar.es |
Soliva Fortuny, Robert | UdL | robert.soliva@udl.cat |
Tascón Vegas, Alberto | UR | alberto.tascon@unirioja.es |
CTA.2 Seguretat i qualitat alimentària
Almeida e Silva, Filomena Augusta | UNIZAR | filomena@unizar.es |
Ariño Moneva, Agustín | UNIZAR | aarino@unizar.es |
Herrera Sánchez, Marta | UNIZAR | herremar@unizar.es |
Lorán Ayala, Susana | UNIZAR | sloran@unizar.es |
Marín Sillué, Sonia | UdL | sonia.marin@udl.cat |
Nerín de la Puerta, Cristina | UNIZAR | cnerin@unizar.es |
Panea Doblado, Begoña | UNIZAR/CITA | bpanea@aragon.es |
Ramos Girona, Antonio Javier | UdL | antonio.ramos@udl.cat |
Sanchis Almenar, Vicente | UdL | vicente.sanchis@udl.cat |
CTA.3 Sistemes i gestió de la transformació i de la qualitat
Echeverría Cortada, Gemma | UdL/IRTA | gemma.echeverria@irta.cat |
Giné Bordonaba, Jordi | UdL/IRTA | jordi.gine@irta.cat |
Larrigaudière, Christian | UdL/IRTA | Christian.Larrigaudiere@irta.cat |
López Fructuoso, María Luisa | UdL | marialuisa.lopez@udl.cat |
Salazar Terreros, Idana | UR | idana.salazar@unirioja.es |
Vargas Montoya, Pilar | UR | pilar.vargas@unirioja.es |
El perfil d' ingrés correspon a egressats d'un títol oficial de Grau + Màster universitari relacionat amb les tecnologies i ciències agroalimentàries, de la vida i de la natura.
Es consideren estudis de màster recomanats per al Programa els d' especialització que corresponguin als àmbits següents:
Es considera que els alumnes que han cursat les titulacions anteriorment esmentades tenen els suficients i necessaris coneixements bàsics de disciplines relacionades amb la biologia, química i tecnologies del camp agroalimentari o biotecnològic per realitzar el Doctorat.
Atesa l' amplitud temàtica d' aquest programa, la Comissió Acadèmica valorarà l'adequació del perfil de cada sol.licitant a la línia de recerca específica per la qual manifesti el seu interès.
El doctorand haurà de tenir coneixements d'anglès equivalents al nivell B2 d'acord al Marc Comú Europeu de Referència per a les Llengües (MCERL) tant per a la lectura i comprensió de la bibliografia com per a la participació en algunes de les activitats formatives i per a la redacció de documents científics adequats a l'etapa de formació en què es troba.
L' admissió d' alumnes en el Programa de Doctorat que es presenta seguirà els principis de respecte als drets fonamentals i d' igualtat entre homes i dones, així com el principi d'accessibilitat universal.
Els doctorands del programa podran beneficiar-se dels sistemes de suport i seguiment oferts a la Universitat en què estiguin matriculats.
A la Universitat de Lleida els doctorands compten, entre altres serveis de suport, amb:
Memòria del Programa de Doctorat
Registre i publicacions oficials
Verificació, seguiment i acreditació
Data d' efectes |
Avaluació |
Informe |
31/10/2019 |
Verificació (AQU) |
|
17/12/2019 |
Consell Universitats |
A continuació es recullen, de forma resumida i atenent la seva seqüència temporal, els tràmits més rellevants relacionats amb el doctorat.
En cas de ser admès, a l'estudiant se li assignarà un tutor i, en el seu cas, se li comunicarà els complements formatius a realitzar.
La formalització de la matrícula en tutela acadèmica de doctorat serà obligatòria durant tots els cursos fins al dipòsit de la seva tesi.
En els enllaços següents trobarà informació de cada universitat sobre terminis, documentació a aportar, etc.:
Universitat de Lleida Enllaç al WEB
Universitat de La Rioja Enllaç a la WEB
Universitat de Saragossa Enllaç a la WEB
Universitat Pública de Navarra Enllaç a la WEB
DESPRÉS DE LA MATRÍCULA
En qualsevol cas, el sistema permet la configuració del Document d'Activitats (d'accés on-line) de cada alumne, qui és responsable de la incorporació de les activitats que vagi realitzant durant el seu doctorat. Aquest document ha de ser regularment pel tutor i el director de la tesi i serà avaluat per la Comissió Acadèmica anualment.
Abans de finalitzar el primer any, el doctorand elaborarà un pla de recerca, que haurà d' estar avalat pel tutor i el director de la tesi. En els cursos posteriors s' haurà de realitzar un informe de seguiment del pla de recerca que tornarà a ser avalat pel tutor i director.
La tesi doctoral és una recerca original, desenvolupada sota la direcció d' un o diversos doctors, en el marc d' una línia de recerca que forma part d' un Programa de Doctorat.
En aquest programa, les tesis han de ser codirigides per dos investigadors vinculats a dues de les universitats de Campus Iberus.
Durant el període doctoral, a més de la formació específica sobre aspectes directament lligats a la tesi, els doctorands reben formació en aspectes transversals; l' objectiu és facilitar l' adquisició d' un conjunt de coneixements, eines i capacitats que els preparin adequadament tant per a la investigació com per a un mercat laboral competitiu i d' alt nivell.
Cada director/tutor indicarà a l'estudiant les activitats formatives a realitzar durant la realització de la seva tesi doctoral.
L'accés és el dret que té una persona a sol·licitar admissió en una Universitat per realitzar uns estudis determinats (en el que ens ocupa, estudis de doctorat).
Per a poder accedir al doctorat, s' han de complir els requisits establerts per la legislació espanyola vigent. En general, els candidats han d' estar en possessió d' un Grau i Màster, o equivalent, amb una durada total de 300 ECTS.
Els estudiants amb títol estranger expedit per un país inclòs a l'Espai Europeu d'Educació Superior (EEES) podran sol·licitar admissió directament. Si el títol està expedit per un país aliè a l' EEES s' ha de cursar la sol.licitud d' accés amb títol estranger no homologat.
Els dubtes relatius als requisits d'accés així com els detalls del procediment per cursar la sol·licitud amb títol estranger (aliè a l'EEES) es poden consultar a l'Escola de Doctorat (ED) de la universitat on es desitgi realitzar el doctorat.
L' admissió suposa l' acceptació efectiva d' un estudiant en uns estudis i en una universitat determinats. En aquest cas, en el programa de doctorat en Sistemes Eficients de Producció i Qualitat Agroalimentàries.
En el procés de sol·licitud d'admissió és fonamental tenir en compte tant els aspectes acadèmics com els tràmits administratius. En aquest enllaç trobarà la informació relativa a l'ADMISSIÓ en aquest programa.
Un cop rebuda la comunicació que la seva sol·licitud d'admissió ha estat acceptada, l'interessat s'haurà de matricular a l'Escola de Doctorat on ha estat admès.
Els doctorands hauran de renovar la seva matrícula anualment, en les dates indicades en el calendari acadèmic de doctorat de cada universitat.
A través dels enllaços indicats es pot accedir als calendaris acadèmics de doctorat de les universitats.
Cal que cada doctorand estigui particularment atent a les dates rellevants (admissió, matrícula, presentació del pla de recerca, etc.) a la universitat en la qual vagi a cursar o estigui ja cursant aquest doctorat.
La comissió acadèmica del programa es reunirà almenys una vegada al mes per resoldre els assumptes de tràmit i garantir el correcte seguiment dels processos de seguiment dels doctorands.
Dels articles publicats o acceptats, almenys dos han d’estar publicats en revistes que ocupin posicions rellevants (quartil 1, 2 i 3) en la Science Edition o la Social Science Edition del Journal Citation Reports. Així mateix, es consideren les revistes que ocupin aquests mateixos quartils en el Scimago Journal Rank segons la Subject Category o les revistes contingudes en bases de dades com ara Science Citation Index (SCI), Social Science Citation Index (SSCI), Arts & Humanities Citation Index (A&HCI), Scopus o les llistes Carhus Plus (A o B).
S’ha de presentar un escrit del director o directora de la tesi on es posi de manifest la situació de cada un dels articles (publicat o acceptat) i l’índex d’impacte de cada un dels articles que formen part de la tesi.
Com a part del pla de formació dels doctorands del programa s' organitza anualment, un seminari d' un o dos dies de durada. La seu s' elegeix, amb caràcter rotatori, entre les quatre universitats responsables del programa de doctorat en Sistemes Eficients de Producció i Qualitat Agroalimentària.
En el seminari intervenen reconeguts especialistes, programant-se també sessions en les quals els joves investigadors tenen l' oportunitat de presentar els seus treballs.
Tots els doctorands del programa han d' assistir almenys a un d' aquests seminaris durant el seu doctorat. Es recomana particularment als estudiants de primer any.
Als doctorands del programa se'ls subvenciona el desplaçament des de les seus de les seves universitats d'origen, l'allotjament i àpats de treball.
II JORNADA DEL PROGRAMA DE DOCTORADO SISTEMAS EFICIENTES DE PRODUCCIÓN Y CALIDAD AGROALIMENTARIA 7/11/2023 Universidad Pública de Navarra
|
![]() |
I JORNADA DEL PROGRAMA DE DOCTORADO 'Hacia una producción sostenible y de calidad' 12 de julio de 2022 - Universidad de La Rioja |
En aquesta pàgina trobaràs informació sobre les Tesis Doctorals realitzades o en curso en aquest programa de doctoratdo
Tesis realitzades i defensades
Doctorand/a | Títol de la tesi | Direcció de tesi | Universitat de la defensa | Data de lectura |
Diego Nicolas Bottegal Rosales
|
Effects of feeding lambs and pigs with a condensed tannin source (carob pulp) and α-tocopherol on performance, physiology, animal behaviour, and meat quality |
Javier Álvarez Rodríguez (UdL), María Ángeles Latorre Gorriz (UNIZAR) i Sandra Lobón Ascaso (CITA-UNIZAR) |
UdL
|
29/11/2024 |
Alba Martínez Laorden | Caracterización y resistencia a antibióticos de bacterias de origen animal y cárnico: porcino y aves. Influencia del tratamiento con antibióticos |
Elena González Fandós (UR) i M. Jesús Cantalejo Díez (UPNA) |
UR | 22/11/2024 |
Tesis en curs
Doctorand/a | Títol de la tesi (provisional) | Direcció de la tesi | Universitat | |
Mohsen Ramezani |
|
Olga Martin Belloso (UdL), Irene Esparza (UNIZAR) i Laura Trujillo (UdL) |
UdL
|
|
Celia Arráiz Fernández | Caracterización de bacterias resistentes a antibióticos y genes de resistencia en queso y carne fresca |
Elena González Fandós (UR) i M. Jesús Cantalejo Díez (UPNA) |
UR | |
Alejandro Valera del Aguila |
Desarrollo de modelos para la estimación de la cosecha y producción de biomasa en olivar |
Alberto Tascón Vegas (UR) i Fco. Javier García Ramos (UNIZAR) | UR | |
Isabel Cuadrado Galera |
Uso del agua ionizada como estrategia de control de oídio en vid |
Alberto Tascon Vegas (UR), Silvia Arzaruri Garin (UPNA) i Francisco José Castillo Ruiz (U. Córdoba) | UR | |
Walter Andrés Bosich |
Evaluación del efecto del cambio climático en la calidad y fisiología del melocotón |
Gemma Echevarria (IRTA-UdL) i Celia M. Cantín (EEAD-UNIZAR) | UdL |